петък, 2024-03-29, 4:58 PM

Посетител Guest | Начало | Профил | Регистрация | Изход | Вход

Начало » 2013 » септември » 2 » " Защо ви презираме? "
0:09 AM
" Защо ви презираме? "
                                        „З А Щ О      В И      П Р Е З И Р А М Е ?”
 
 
     Със своето поведение вие, залостилите се в Народното събрание и Министерски съвет, ни казвате: „Не ни интересуват вашите протести, не чуваме гражданското общество, нехаем дали ще доведем страната до анархия и евентуални въоръжени сблъсъци. Ще направим каквото намираме за добре. Най-вече за себе си.”
     Така демонстрирано, подобно упорство е все пак приемливо. Ако не принципи, каквито вие нямате, то поне загатва вашите намерения, ръководени от бездънната ви алчност. Защото отвъд високопарните приказки за социални мерки, за доходите на хората, за работните им места, за инвестициите и т. н., пак и винаги неудържимо изпъква вашата пословична алчност. Вие сте побеснели за пари и привилегии, свързани с тях, нищо друго не виждате и не чувате. Затова се държите като банкови обирджии от филмите. Смятате, че държите за заложник мира в страната, прибирате своя милиард и искате автомобил (или бял автобус), с пълен резервоар, с който след престрелка да се спасите в бягство.
     Но този гьонсуратлък, характерен за членовете на Стогодишната другарка и загладените аги от „неетническата” партия, с която левицата си поделя ценни ченгеджийски и криминални кадри, ни казва и нещо далеч по-сериозно, почти съдбовно. Казва ни: „Това е положението, неуважаеми госпожи и господа българи! Ние държим икономиката, защото след краха на комунизма от ползватели на държавата станахме нейни собственици. Вместо конструктивна си назначихме инструктивна опозиция, която да не обяви компартията извън закона, като така избегнахме отварянето на досиетата и лустрацията. Скърпихме калпава конституция, спъваща институциите на всяка крачка и поставяща ги под постоянна зависимост от нашата парламентарна клика. Блокирахме съд и прокуратура, за да не ни преследват и пречат в строителството на нашата България. Държим медиите и всички неудобни с компромати. Докато крещяхте по площадите, ние се постарахме за собственото си бъдеще и спечелихме още четвърт век посткомунизъм, който укрепи властта ни. Така че в момента това вече е нашата България, в буквален и преносен смисъл. На който не му харесва, да стяга багажчето и бегом към Терминал 2. Скоро дотам ще има и метро. Заминавайте и не се обаждайте. Ние разчистваме място само за себе си и нашето поколение. Ако искате да живеете тук, ще играете по нашата свирка.”
     Всичко това са безспорни факти. Но какво точно представлява „вашата” България? Ужасяваща демографска картина, полумъртва икономика, в която никой не иска да инвестира, защото корупцията в страната е другото име на „бизнес климата” и спойка на вашето съгласие. А корупцията обхваща от пътния полицай с неговия рушвет от 20 лв. до зам.-министъра с неговите 2 милиона суха пара. В подходяща валута.
     Тази повсеместна корупция е ваше дело, защото дойде от комунизма ведно с отгледания тогава манталитет за всеобщото и вездесъщо „връзкарство”. И тъкмо защото вие никога не сте имали идея за разнообразни „политики”, нито как да ги разработите, сте свикнали само да купувате – одобрение, избори, социологически агенции, съвести... Навикнали сте и онези, които ви „подкрепят” срещу някое левче в повече на месец. Така десетилетия наред им запушвате устата, за да крадете необезпокоявано и „законосъобразно”.
     Има, разбира се, и по-страховити явления. „Вашата” България подменя нацията с болно, старо, неуко и все по-бежово население, което е абсолютно непригодно за реалността в началото на ІІІ-тото хилядолетие, но се намира в пълна зависимост от бюджета. Освен милионите пенсионери у нас вече има няколко десетки хиляди неграмотни младежи от цигански произход, които още дълги години, ако не и цял живот, ще зависят от програми за ограмотяване, временна заетост, фалшива инвалидност, многодетни семейства... до безкрайност. Така ге ще станат „златни граждани”, „супербългари” и „суперевропейци”, помагащи ви на всеки четири години да се връщате в парламента срещу 50 лв. на изборна глава и лична карта.
     Те неизменно гласуват след две повишения на пенсии и помощи от по 10 лв. на месец, и така развързват ръцете ви за злоупотреби със стотици милиони, дори милиарди.
     Вашата „политика” (защото от 25 години през повечето време сте на власт), подменя етническия състав на България, като същевременно закрепостява все по-широки слоеве от населението към благоволението на правителствата. Към тях вие неизменно се отнасяте като настойници, ако не произхождат от редиците ви, въпреки че всяка ваша раздяла с властта е съпътствана от катастрофа, дълбока криза или граждански размирици.
     България се превръща в старчески дом и гето. И още по-зловещо – понеже не желаете да се справите с битовата престъпност, която във вашите ръце е средство за терор над населението и инструмент за подчинението му, а затворите се претъпкани, вие с вашата „политика” превръщате градовете в затвори. Хората, които нито могат да работят в тях, нито да ги напуснат, се научиха да се справят помежду си без полицията, която напълно е дезертирала от тези си задължения, но иначе постоянно иска все по-висок процент от БВП. Обири, джебчийство, взломни кражби, кражби на коли, „леки убийства” (например беззащитните старци на село) все по-рядко се отчитат в регионалните дирекции, защото гражданите не виждат смисъл да регистрират подобни посегателства. И не очакват правосъдие по повод тях. Това вече не е държава, тя не държи нищо.
     Та ако протестиращият на тъй грозно вадещите очите на провинцията жълти павета в София е млад, красив и богат, с две висши образования и два чужди езика, а подкрепящият ви пенсионер е с два инфаркта, докато циганинът, който скоро е разбил дома му, задигайки пенсията, е с две присъди за подобно трудолюбие, от кого от тримата очаквате данъци, такси, че и подкупи, които администрацията ви на всяка крачка си иска съвсем необезпокоявана? А, от кого? От кого искате да вземете, за да дадете на втория, а той чрез невнимание или наивност да нахрани децата на третия, на циганина, който, пак верен на своята природа, първо се плоди, а после мисли?
     Обобщението е произволно, в типично ваш стил, защото нито всички протестиращи са дотам образовани и богати, нито пенсионерите до един са кретени, тъпчещи кебапчета по джобовете си на Бузлуджа, нито пък циганите целокупно са престъпници. Ала все пак обобщението хваща тенденцията.
     А западната демокрация отдавна го е измислила – данъци срещу реформи. Толкоз. Това засега е единственият начин да се насинят крадливите ви кунки.
     Никога и никъде не е оцеляла власт, която се е поругала с младата част от своя народ. И вие няма да оцелеете, нищо че се надявате тъй удобното за вас статукво да ви отърве.
     Вярваме, че можете да съберете няколкостотин хиляди подписа за каквото си щете. Дори за спасяване на международното положение, на атмосферното налягане или на белите китове в Черно море. И се радваме, че вашите поддръжници поне умеят да напишат името си, скоро това ще бъде лукс. Само че не те ще плащат дълговете, за които ги лъжете, че правите в техен интерес.
     Вие също няма да искате да ги платите, защото от прословутото „поемане на политическа отговорност” ставате все по-безцеремонни, противни и нагли. Считате се за недосегаеми, след като прокуратурата не смее да ви повдигне обвинения, а мъжествено ви повдига извинения. Време е някой да ви потърси сметка, защото милата родина затъва неспасяемо.
     Болно ни е, че хората, които са на ваша страна, са стари, бедни и озлобени, защото са наши роднини, съседи и приятели. Но те са отгледани от вашата комунистическа грижовност, а ведно с това тяхната ограниченост и непригодност, след като за 2-3 поколения живот в града не се научиха на елементарни неща, като например това, че не им „дават” сирене, маслини или дърва, а им ги продават. За ваше удоволствие те до гроб няма да правят разлика между дажбата и продажбата. Не се научиха да не изхвърлят боклука си от балконите на панелните блокове и че градските улици не са място за мотоциклетни или автомобилни кушии. Но това е друга тема, макар и свързана с главната.
     Тези несбъднати граждани се зъбят за някогашната си мнима значимост и живот в напълно измислена социална система, която ги изтръгна от земята, за да ги хвърли във фабриките за вятър, плющящ в знамената. Комунизмът „в лагера” беше рай за простите хора, защото в него можеха да се хранят всеки ден и да се обличат в конфекция, отказвайки се на сутрешна проверка от свободата си. Те правят същото на всеки четири години – с бюлетината, пусната за вас, ви харизват свободата си, както се отказва непотребен абонамент за списание „Политическа агитация”.
     Разбира се, това е тяхно свещено право – цял живот да гласуват за кръпките по дрехите, влошеното здраве и придобитото си скудоумие. Но нямат право да обричат на кръпки своите деца и внуци, е престъпление. И именно затова кукуват сами, изоставени от емигриралите си роднини, защото чрез политическото късогледство, в резултат и на отвратителния старчески егоизъм, постоянно предават своето потомство на овластените чрез избори партийни функционери. Имат право на своите убеждения, защитавани тъй настървено, но това е настървението на маймуната, режеща клона, върху който седи.
     Те са побелели, озлобени и несмислени павликморозовци. Което е тъжно и жалко. Къде бяха те в края на осемдесетте, още млади и активни, за да потърсят сметка на тогавашното Луканово правителство, което ограби пенсионните им вноски, обричайки и тях, и по-следващите поколения на най-ниските пенсионни нива в Европа? Къде бяха по това време убежденията им? Защо мълчаха, когато ставаше дума за собствените им пари, удържани с десетилетия, които оставиха в разпореждане на все същата ненаситна партийна върхушка? Разбират ли изобщо какво значи солидарност, но не само към тях самите, а към всички, чиито права са нарушени и потъпкани? Съзнаваха ли, че оттогава, та до днес пенсиите ще отхапват все по-сериозна част от бюджета, а не ще се изплащат от натрупванията на съответните отрасли във фалиралата индустрия. И че вместо да подкрепят един чист и конкурентен частен бизнес, отново, и отново, и отново, и отново предоставят съдбата си в ръцете на партийната номенклатура, вече изживяваща се като капиталист и работодател. Ето къде смърди заровеното куче на прехода; оттам се разнася вонята на хиперинфлацията, контрабандата, криминалната приватизация, епохалните измами с еврофондове. Всеки от тези политико/икономически етапи е свързан със съответни парламентарни и местни избори и възпроизвеждане на статуквото, контролирано от вече крепнещата олигархия, и нова степен на обедняване на „щироките народни маси”... Да ви имам изразите...
     Широките народни маси не уважават и основни културни идеали, какъвто е собствеността. В техните очи всеки позамогнал се е мошеник, мръсник и сатрап, защото знаят как забогатяхте вие. За това обаче мълчат, понеже сте от „нашите”, чието разбиране за собствеността гласи: „Моето си е мое, чуждото – общо!” Тази жалка философия също се дължи на комунизма.
     Вие и вашата „политика” разлага всяка сфера на обществените отношения, защото внушавате специфичния си търгашески манталитет – лекарите станаха търговци на смърт, а университетите приемат с бал 2.25 всички желаещи, защото порастнаха младежите, родени в годините с най-слаб прираст. И някой се сети, че за целите на статистиката те могат да се водят „студенти” поне още 5 години, отколкото направо от гимназиите да отиват в бюрата по труда. Там ще им предложите „временна заетост” – чоплене на тревички край тротоарните бордюри на 4 часа, та да не им давате половин минимална заплата само срещу подпис веднъж месечно.
     Над десетилетие вече България загуби безвъзвратно потенциала на своята работна ръка, нейните умения и квалификация. Сега те са на ниво берачи, носачи, строители, бармани, сервитьорки, охранители, фризьорки, таксиметрови шофьори, снабдители. Да не забравяме сводниците и проститутките. Не бе, не в политиката – истинските. И всички те мечтаят да станат милионери по ваш пример. Това пък на свой ред е чалгата в политиката.
     Никога никоя държава не е разполагала за своята администрация с най-доброто от човешките си ресурси. Въпросът е да не избира от най-лошото, от каймака на утайката. А в последните години покрай голямата емиграция станахме свидетели как държавната администрация открито шантажира държавата, раздавайки си „бонуси”, „премии” и тям подобни. От кого ли се учи? И докъде ще доведе логиката: „Онези в парламента крадат с милиони, я и ние да топнем пръстчето в медеца!”
     Сърдите се, че ви мразим безплатно? И таз добра! Та как да ви обичаме в такива условия, без да ни подхвърлите някоя банкнотка като подаяние, това би било предателство и неуважение спрямо изповядваната от вас пазарно-изборна любов, която възпроизвеждате толкова години, докато удобното ви „задкулисие” се замогна в грамадни мащаби, за да осигури и вашето пребъдване в Народното събрание.
     Негодувате, че ви осмиваме? Естествено, вие сами се натискате за статута на „публични личности”, но пък се ожесточавате, когато бързо лъсва собственото ви безличие, иначе грижливо прикрито зад скъпи костюмчета, прически, очилца, обувчици, часовничета и прочее реквизит на селяшката парвенющина.
     Това са упражнения по публична драматургия, които се раждат спонтанно, на улицата. Това е „ролева игра”, питайте „психолозите”, „социолозите” и „политолозите”, които сте си наели, за да ви крепят пропагандата в телевизионните студиа. Та крайната цел на тази игра е себеразкриването, падането на морално-одобряемите и социално-желателни маски. Тя започва като народен карнавал (днес по-учените му викат „пърформанс”). След първите физически сблъсъци и пролята кръв напрежението се покачва, играчката става плачка, тя се превръща в драма. След първата човешка жертва драмата прелива в трагедия и тогава Господ да ви е на помощ! Няма да ви спасят нито полицаи без опознавателни номера, които така превръщате в банда подлеци, нито жандармерия, нито „десетките хиляди симпатизанти от Бузлуджа”. Ще ви изринем от парламента и много ще боли. Не само нас.
     Откъде е сигурна ескалацията на напрежението ли? Причината е елементарна. Верни на произхода и начина си на мислене, които са ви породили, с това ваше поведение вие шантажирате чувствата на хората. Мнозина биха се съгласили, че тяхната логика, възгледи или разсъждения са погрешни и могат да бъдат оспорени и дори подиграни. Няма обаче човек, държащ на своята чест и достойнство, който да търпи издевателство над чувствата си. Вие изнудвате точно тях и ще понесете последствията си. Пък и нямате понятие за чест и достойнство, те са спестени в марксистко-ленинската ви „закалка”.
     Затова, обръщайки чрез машинации и повсеместна корупция по време на изборите гласоподавателите в „гъзоподаватели”, не се учудвайте, че на повечето, различни от вас, това няма да се хареса и те от данъкоплатци ще се окажат камъкоплатци, с което ще възнаградят всичките ви безобразия.
     Протестиращите искат държава, а не ченгеджийница „Напредък”. Те настояват управленските решения да се вземат от компетентни и авторитетни люде, а не от подставени лица във вид на любовници, ибрикчии, другарчета по чашка, по ловна дружинка, по тенис-корт или голф-игрище.
     През това лято съвсем ясно се виждат националните различия в протестите. Турците бързо стигат до саморазправа и физически сблъсъци. Гърците, както винаги, преиграват с малко повече пушилка за пред чужди очи. Въпреки че навярно именно гърците трябваше да преживеят 45 г. комунизъм и 25 г. посткомунизъм, та да им се наместят някои понятия в главите.
     Ние сега се учим, но се учим бързо. И само то вашето дебелоочие зависи докъде ще нарасне напрежението през есента и зимата. Ако искате кръв, ще я имате. Но ще я пуснете и вие. Прословутото „С кръв сме я взели, с кръв ще я дадем” е мисленето на ратая, откраднал кесията на земевладелеца, който, докато не бъде смлян от бой, няма да я пусне от ръцете си. Вие, другарки и другари, произхождате от същите среди, и затова сте резултат на отрицателна селекция. Вие сте потомци на същите онези партизански и партийни садисти, които в Белене са заповядвали пребиването до смърт на министри, банкери, дипломати, университетски преподаватели, висши офицери, за да ги хвърлят после полумъртви за храна на свинете. Внуци на такива сопаджии може да са и полицаите, които край парламента, но най-вече край Храма, си позволиха да бият жени и деца. Така че под ваше внушение те не отстояваха демокрацията, те окървавиха пътя към Храма.
     Вие отдавна не сте мъченици и жертви в тази нещастна страна. Отколе диваци и варвари тук са само комунистите!
     Докъде се докарахме бе, уважаеми сънародници, точно партиите, за които се гласува под строй, всяващи параноичен страх сред „симпатизантите” си, с полицейски щит и палка в ръка да ни учат що е то демокрация. За капак подкрепени от Белия чакал на национализма.
     Превръщайки „народа” (тази любима дъвка за миризливите ви уста) в тълпа, вие подменяте идеята за демокрация с „охлокрация", което, осведомете се, означава „власт на тълпата”. Това е изродена функция на държавата, сама поставена под въпрос в подобни условия, постоянно отслабвана от влошаващия се състав на населението. Нещо като „от народовластие към изродовластие”, защото тълпата мисли само с корема си. Такова общество и държава нямат бъдеще освен в безличния строй на диктатурата.
     Като се замисли човек, нищо ново под слънцето. Това е някакъв съвременен вариант с клиентелизма от древен Рим, когато патрицианските родове хранят многочислени тълпи, които срещу систерция-две на ден гласуват на сенатските избори за тях. Вие, вече изживяващи се за „червена аристокрация”, храните с държавни пари подобни тълпи, само че вместо хляб и зрелища в Цирка им осигурявате хляб, обилно напоен с телевизионна помия. И парламентарен цирк.
     О, да, грешка, виноват – влизайки в Народното събрание вие вече влизате в Историята, вие сте отговорни пред Историята. Тя ще ви гледа, само тя ще ви съди, тя ще ви отреди безсмъртие. Вие сте ковачи на правдини, на прогрес, на епохални стъпки за благото на човечеството.
     Ами. Същата ратайска пасмина сте си.
     Всъщност протестите вече взеха жертви. Нали не вярвате, о, съставители на парламентарни мнозинства, че самозапалилите се през зимата прибегнаха до този отчаян акт само заради падналото тогава правителство. Те изгоряха заради статуквото, чийто крайъгълен камък сте вие, другарки, другари и агалар от „неетническата” партия. Потресна ирония, каквато може да роди само животът – свободният и непримирим Пламен изгоря, протестирайки именно срещу представляваното от вас статукво, за да дойде безскрупулният опортюнист и кариерист Пламен, чийто „професионализъм” очевидно е лишен от морална котва, което го превръща в заразно зло. Свойственият цинизъм на „експерта”, „финансиста” и „технократа” е известен още от времето на учителската „седенка”. Едва ли някой от неговите компетентни привърженици може да каже, без инструктаж в съответните пиар-центрове, какъв беше ефектът от опуканите само за 2-3 месеца в края на 2008-а 4 милиарда от бюджетния излишък; къде отидоха тези пари, какво благоприятно влияние оказаха те върху икономиката и „народа”.
     Разбира ли тълпата, че не става дума от безразборно харчените обществени средства да се инвестират 5 лв., които да донесат 1, а към инвестираният 1 да се принадят 5, а ако може и повече? А схваща ли тълпата, че изкуствено поддържаното потребление просто изяжда отпуснатите пари и не стимулира нищо, освен разхода на тоалетна хартия. Или за тълпата е пролетарска радост тя да пие, а друг да плаща?!
     Така че тук не става дума за скандалния милиард в подкрепа на платежния баланс, а кой, как и накъде ще го разпределя. Ама никой не вярва, че няма да го откраднете?! Че кой ви е виновен, чобанска челяд, че сте лъжливи овчарчета, оплетени в лобита, далавери и комбинации.
     Всеки ден от сегашното ви пребиваване във властта струва на данъкоплатеца по петдесетина милиона лева, които не желаете да съберете от пресичане на контрабандата, акцизи и т. н., но сте си изградили стройна система за тяхното отклонение към партийни фирми и каси. А да не би „разплащането с бизнеса” да е насочване на средства към десетките фирми от типа на „Батко и Братко”, регистрирани за усвояване на евросубсидии, заради които бе спрян достъпът ви до всякакви еврофондове при предишната Тройна/гойна коалиция? И да не би „хората с увреждания” да са онези няколкостотин хиляди инвалиди, появили се в страната без тя да е влизала във война, а посредством фалшификации и корупция в ТЕЛК, заради чиито безобразия трябва да се режат ръце? От тези „инвалиди” ли събирате подписи в своя подкрепа? Които зависят от месечните суми, отпускани от вас във форма на политически „стипендии”?
     България ще бъде социална държава дотолкова, колкото може да си позволи. Тя не е в състояние всеки месец да хрантути милиони паразити, начело с техните „селекционери”!
     За грехота не питаме, но не ви ли е срам, бе – 40 години не може да се построи 400 км магистрала, защото вие и вашите деди нееднократно присвоявате отделените за нея обществени средства. Същото е с метрото в София. Да се гордеем през 2013-а, че е завършена цяла магистрала, 70-80 г., цял човешки живот след първите аутобани в света. И сега, ако не бяха програмите на Европейския съюз, тази инфраструктура пак  н и к о г а  нямаше да бъде изградена.
     Всички правителства и мнозинства неизменно възприемаха вашите тактики за законосъобразно крадене, и вашия неподражаем арогантен тон. Затова си отиваха безславно, водейки до сегашната безпрецедентна криза, а вие винаги оцелявахте, защото центростремителните сили на вашето единство са различни. Вие сте сплотени от общи, наследствени престъпления – най-надеждното единение в човешката история.
     Този век ще загърби политическите партии, защото през двадесетия те доведоха до най-големите изтребления в човешката история и до двете най-кръвопролитни войни. Същевременно, възприемайки смъртоносните за демократичното управление и за християнската цивилизация като цяло социалистически идеи, модерният западен свят губи от десетилетие на десетилетие икономическата си ефективност и също се изпълва с тълпа. Нейно изражение са сегашните близо 20 млн. безработни под 30-годишна възраст в Евросъюза. Никой от тях няма да стане откривател, индустриалец или предприемач, отварящ хиляди работни места, но всички ще искат да живеят дълго при висок стандарт и обилно потребление. Ако някой (държавата?) им осигури работа. През ХХ в. са изчезнали десетки, ако не и стотици професии, обезпечаващи до ІІ св война поминък на най-широки обществени слоеве и тяхното задоволително възпроизводство. После, след изстъпленията на болшевизма и нацизма, идва ред на „социалните” партии, чиято активност полека-лека ограничава все повече частната инициатива за сметка на национализираните производства и разширява до невъзможност социалните плащания за всички, успели да се загнездят в съответната осигурителна или компенсационна система.
     Оказа се обаче, че еврото като парична единица е ничие, оставено в ръцете на Еврокомисията. И с неговото въвеждане започна животът на кредит. Дали това е свързано с печатане на пари без покритие ще стане ясно по-нататък. Тогава гражданите на Западна Европа обедняха за една нощ, но още не го знаеха, заменяйки столетните свои традиции и култура за цветни картинки. Как завършва подобна идилия се вижда в Гърция и Испания, като там не са дошли най-мрачните дни. Те предстоят, полуприкрити от туристическия наплив в двете страни.
     Чрез такъв начин на мислене и отстъпване на още и още прерогативи на държавата или на Евросъюза местните икономики стават все по-слаби, неефективни и непроизводителни, закрепостени към субсидиите, защото всяко бюрократично решение поставя нов праг пред пречистващата сила на същинската пазарна икономика. И всяка „ексцентрична” инициатива – от кривите краставици, през енергоспестяващите крушки до забраната на тютюнопушенето – води до още и още, напълно безсмислено харчене на баснословни суми пари без никаква полза, освен за техните „бенефициенти”. И същевременно отнема поминъка на цели браншове. Дали това е добре премерена корист на определени политико/икономически кръгове, богатеещи от „европроекти” по цялата територия на Съюза, е отделен въпрос. Няма обаче как такава Вавилонска кула да оцелее, поддържайки устойчивостта си с ново и ново задлъжняване за сметка на идващите поколения.
     „Евросоциализмът” не преразпределя по-справедливо блага, а само нови, по-широки нива на мизерията, от която ще има за всички. Въпросът е кой накрая ще плати масрафа. И дали такова идиотско разбиране за „социалната държава” не е най-краткият път за връщане към канибализма. В съвсем пряк смисъл.
     Комунизмът, запъртъкът на християнството, (скромно наричан „социализъм”), е недоразвита вяра, която вдъхновява само тъмничарите. Той е жестока илюзия, която лочи кръв. В момента спи вампирски сън, но ще се надигне под ново страдалческо лице, защото не бе забито в сърцето му сребърното острие на изкуплението. И отново от „борба за човека” той бързо ще се изроди в „борба срещу човека”. Тази съсирена попара на Изток вече сме я сърбали.
     Много кръв се е проляла за синдикални и трудови права, но несравнимо повече ще се пролее, за да прогледнат днешните хора, че „личният комунизъм” на ранната, висока и дълго получавана пенсия е абсурден дори за милионерите. Затова хората трябва да се занимават с нещо присърце. Само така няма да им се налага да работят 40 г. от 9 до 17 ч., проклинайки всяко утро, делящо ги от миража на заветната пенсия.
     Никой от политиците не смее да го каже на висок глас, защото ще бъде последното му безметежно изявление. В днешно време хората се съветват само със собствения си егоизъм и нищо друго не чуват. Това ги погубва.
     Как изглеждат подобни перспективи отсам Калотина? Кално. Вие май сте наясно, че нов програмен период след 2020 г. може да няма, защото е твърде вероятно и еврозоната, нервозоната, да се сгромоляса. Точно затова стискате властта със зъби и нокти, заради онези полагащи се на България 10-15 млрд. евро. За тях няма да се спрете пред нищо. Паричките, ох, паричките – ето го мощният еврозодиак на вашето политическо либидо. Той ви прави твърди и неустрашими срещу „лошите” от манифестациите, искащи повече от два месеца оставката ви.
     Но в глобален план съществува и далеч по-нетърпимо явление. Тъкмо вие, тоталитарните партии, непретърпели никаква щета след падането на Желязната завеса, разкрихте, че механизмът на вашето функциониране е груповата безотговорност – феномен, непознат в миналите векове. Отвъд първия отнет живот или средствата за достигането на неговата зрелост вината на отделния престъпник прелива в абстрактното, защото след съд и присъда той може да бъде законно екзекутиран, но само веднъж. Именно затова личността на Хитлер формално надделява в морално-политическия катарзис на Нюрнбергския процес, който дори избягва със самоубийство. Големият удар пада върху нацистката партия, но въпреки това, както е известно, смъртните присъди на процеса са 14, и то за доказани военнопрестъпления.
     Смъртните присъди на т. нар. „Народен съд” са над 2600, а изтребените от дедите ви са десетки хиляди, което на практика обезглавява нацията, за да имаме в момента съмнителното удоволствие да се занимаваме с вас.
     Покрай такива деяния вие сте част от организираната престъпност, пребиваваща в политиката и властовите структури. Редиците ви сплотяват криминални престъпления: атентатът в черквата „Свети Крал”, терористичните убийства и споменатия геноцид след 9. ІХ 1944 г.; политически – разправата с политически противници и дългогодишното осуетяване на гражданските права в страната. А също така предаването на националните интереси в Македония и Западните покрайнини, пробутването на България като шестнадесета република на СССР и участието на български войски в потушаването на чехословашката Пражка пролет през 1968 г. И накрая – икономическите престъпления – ограбването на банкови авоари и пенсионни вноски, на цели отрасли от икономиката и всички споменати по-горе събития от прехода.
     Вие сте престъпници от потекло на престъпници. Вие не можете да мислите другояче. И когато западните политически елити ви прегърнаха без ни най-малък намек за лустрация, този факт деморализира дълбоко българското общество и го лиши от упование. Това радва хора без съвест като вас, а тежи връз паметта на д-р Дертлиев, който ви въведе в средите на европейската левица, което бе огромна грешка на един иначе достоен човек.
     Какво сте способни да предизвикате с вашата „далновидна” политика показват безпрецедентните ви безобразия в енергетиката, откъдето тръгнаха сегашните брожения. Понеже електроенергията е идеалната абстрактна стока за злоупотреби, контрабанда, източване на ДДС и прочее, вие попиляхте цялата тази жизненоважна индустрия, нареждайки се един до друг с ветрогенераторни и фотоволтаични паркове, много от които, представлявани от подставени лица, са собственост на сегашни и бивши министри, депутати, висши партийни апаратчици – всички, които могат да се скупчат като въшки на сиромашки косъм върху субсидираните с европейски пари високи цени на тази енергия. Затова изнасилихте системата и „посяхте” в пъти повече мощности, изискуеми чак след години, въвличайки в заблуждение и ред чуждестранни вложители, без те да са наясно, че България никога не е била страна на закона. Най-вероятно не ще се посвените да саботирате и „Козлодуй”, довеждайки я до фалит, за да се строи АЕЦ „Белене” върху лобните места на истинската българска интелигенция.
     Пак вашата „далновидна” политика, прибираща комисионни, продаде на средноевропейските мародери ЕРП-тата, а сега спогодбите ще се развалят с арбитражни съдилища и международни скандали. Кой сключи тези неизгодни за страната договори, не бяхте ли пак вие?!
     Не на последно място вие, другарки, другари и агалар, сте неприкрити проводници на чужди политически и икономически интереси – на две бивши империи, които след войната помежду си от 1877-78 г. винаги, та до ден-днешен, считат българската независимост за краткотрайно явление. И ни плашат с едната или другата на разменни начала. Русия е решена да строи „Белене”, ако и да е с насочени дула в тила на българските граждани. Тя и „армията-освободителка” не се нуждаят от Трети украински фронт, стигат й „Росатом” и Газпром”. Диверсиите и конспирациите в страната вече ги вършите вие.
     Не сме забравили, че цялата веселба започна именно след пропадналия във вашите очи референдум за „Белене”. Та ако френският, германският и други западни посланици подкрепиха протеста, защо руският мълчи, бидейки най-вероятният генерален спонсор на купона? Сигурно размишлява дали да не прибере „Паметника на съветската армия” в широоокия двор на посолството, та да мирясаме всички!
     За сметка на това руските медии зорко следят събитията, несдържайки радостта си в нощта след изборите през май, че „три проруски партии са влезли в българския парламент”.
     А „неетническата” партия ще изсече смесените гори в „смесените” райони, та да се виждат минаретата на наша територия чак от Истанбул. Защото тези стотици джамии са построени за бъдещето. Те маркират територия за времето, когато Евросъюзът ще се е разпаднал и някой може би се надява да дойде ред на някакъв Азиатски съюз, който пак да му дава парички за мили очички.
     Ако трябва да освободим от присъствието си този стратегически кръстопът, подходящ да трасета на газопроводи, за полигони и за разбити пътища през обезлесени райони, по които да се трепят турски гастарбайтери, просто си го кажете. И без това активно работите н тази посока, когато ще бъдат разчистени останките от старческия дом и гетото, наречени „България”.
     Кажете си го, бъдете хора. Знаем, че сте „политици”, „парламентаристи”, „държавници” и „национално отговорни субекти”. С цялата гротеска на тези понятия, отнесени към вас.
     В тази връзка един от вашите кошмари е истинското гражданско общество, оформило се от свободни и инициативни хора, съставляващи средната класа, която е гръбнак на всяка същинска демократична страна. Тези хора се организират не за да участват непременно във властта, а за да попречат на такива като вас, стремящи се към нея с всички средства. Гражданското общество срещу всякакви селски изпълнения.
     Вие не желаете консолидиране на гражданското общество, тъй както не допускате утвърждаване на истинска средна класа, която не би произлязла от вашите корупционни инкубатори и не би била послушна спрямо вашите заповеди. В дълбочината си това е основният конфликт между нас и вас – гражданите срещу мафията, гражданите срещу организираната престъпност и гражданите срещу партийните върхушки.
     Затова се опитвате да парирате всички опити за самоорганизация с веднага противопоставяни отсреща „неправителствени организации” и които скоро се оказват проправителствени, замествайки някогашния Отечествен фронт, очевидно още мил на сърцата ви. Моментално бълвате манипулативни слухове, дезинформация, лъжливи сведения, фалшификации, компромати, провокации по телевизиите и в интернет. „Активистите”, които ни представяте, се появяват с подозрително еднакви мегафони, добре изработени и грамотно съставени лозунги, пред камерите изказват заучени фрази, обосновани съждения, доводи и умозаключения. Ако всички ваши дребни функционери (извън телевизионния кастинг) бяха така прилично осведомени и безплатно подреждащи мислите си, то милата родина щеше да е рай и без тяхната петминутна слава. За съжаление сега ни се налага да ринем кочина, осрана и осмърдяна от вас.
     Защо хората водят децата си ли? Много просто – да видят физиономиите и държанието ви, за да ги запомнят. Голяма част от техните родители през 1996-97 г. са били ученици или студенти, а оттогава малко неща в държавата са се развили към добро. Предприемчивите и инициативни хора са си създали някакво състояние по собствени амбиция и дръзновение, нерядко и риск. Те успяват не благодарение, а въпреки такива като вас. Но не желаят същото за децата си, защото животът в България става все по-неблагодарна инвестиция и опасно приключение, които изглеждат привлекателно само в идиотските телевизионни „формати”. Хората водят децата си, защото ако сега не бъде ограничено зловредното ви въздействие върху всички сфери на живота тук, след 10-15 години същите тези деца пак ще трябва да грабват каквото им падне, за да изхвърлят от политика, икономика, култура и т. н. поредното котило ваши отроци, изживяващи се като неотменими разпоредители на всяка твар и искрица живот н тази нещастна земя.
     До гуша са ни дошли герои от партийното строителство, чиято многогодишна вярност към вашите вътрешни афери в един момент трябва да се осребри чрез пост на общински съветник, народен представител, кмет, заместник-министър, шеф на агенция... до безкрай. А такива хора, „каймакът” на вашите „кадри”, не са изкарали с труд и 5 лв. през живота си, но претендират да разпределят милиарди и да държат в ръцете си съдбата на милиони. Типичен, свиден и христоматиен пример е „лидерът на европейските социалисти” Серьожка Подлецов, господарят на ехидността, с неговото фундаментално историческо образование и първи работен ден като министър-председател на България на близо 40 г. възраст. Че кога това свръхкомпетентно момче ще изкара за пенсия? Защото такива не ни освобождават скоро от присъствието си. Те, както се изразяват истинските работници, цял живот по-тежко от хуя си не са вдигали.
     Хубаво е да напомним и на нашите приятели зад граница, че битката за България се води в страната и тя тепърва ще се ожесточава. Снимчици в интернет с десет лозунга и пет трицветни знамена край усмихнати физиономии работа не вършат. Да не питат при някой скорошен ваканционен тур за овации кой им е откраднал хубавата татковина. Ами този, когото са оставили да се разпорежда в нея, извращаващ гражданските им права, и който дължи властта си на онзи с двата инфаркта и другия с двете присъди, подхвърляйки им подаяния, за да траят. Той ще изсече горите, ще продаде водата, ще добетонира морето и планините и ще се възцари окончателно връз руините на България. После ще зачака чуждите си господари. Те пък ще му светят маслото още преди да е преброил жалките си сребърници, защото никой, никога и никъде не обича ренегатите и предателите.
     Та в този смисъл, недраги другарки, другари и агалар, ние ви пазим и от вас самите, когато в душичките ви звънти единствената струна от злато. Че грандиозната алчност ще ви погуби е сигурно. Въпросът е какво ще спасим от страната. От „вашата” за нашата, за истинската България.
     И за бъдещето.
 
     За разлика от вас винаги говоря само от свое име. В този случай обаче съм сигурен, че поне половината от българите мислят като мен.
     Без никакво уважение и извинение:
 
                                                                                     М а р г а р и т     А б а д ж и е в
Прегледано: 587 | Добавено от: Goto
Общо коментари: 0
Само регистрирани потребители могат да добавят коментари.
[ Регистрация | Вход ]

Търси

Васко Абаджиев

Facebook

Васко Абаджиев

Статистика